عوارض قرص زینک، تداخل دارویی و موارد منع مصرف چیست؟
زینک چیست؟ عوارض قرص زینک چیست؟ قرص زینک در دسته بندی مکمل های تخصصی مخصوص پوست، مو و ناخن ها قرار می گیرد که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش سلامت کلی بدن نیز فواید بسیاری به همراه دارد. مصرف به اندازه قرص زینک و سایر مکمل های تقویتی هیچگونه عوارضی به همراه ندارد. در صورت استفاده بیش از حد از این قرص احتمال ایجاد عوارضی همچون: سردرد، سرگیجه، حساسیت، مشکلات گوارشی، کاهش اشتها، خستگی، ضعف بدن و غیره وجود دارد.
عوارض قرص زینک
قرص زینک جز پرفروش ترین محصولات کمک تغذیه ای است که اگر در زمان مشخص و به اندازه مصرف شود، هیچگونه عوارض جانبی خاصی را به همراه نخواهد داشت. البته در زمان مصرف این مکمل همراه با سایر داروها باید جوانب احتیاط را رعایت کنید که سلامت شما در معرض خطر قرار نگیرد. بهترین زمان مصرف قرص زینک پلاس یا سایر مکمل های زینک مانند یونی زینک بسته به شرایط افراد دارد. مثلا برخی از افراد به خصوص زنان باردار، بیماران کلیوی، افراد مبتلا به آلرژی و غیره نیز بهتر است قبل از مصرف این مکمل با پزشک مشورت های لازم را انجام دهند که هر چه سریع تر قادر به مشاهده نتیجه مکمل زینک روی سلامت بدن خود باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با عوارض، موارد منع مصرف و تداخلات دارویی این مکمل آشنا کنیم.
در داروخانه آنلاین دکتر بهمنی (داروهوم) با امکان خرید آنلاین دارو، محصولات آرایشی بهداشتی، مکمل ها و تجهیزات پزشکی، میتوانید روند سفارش آنلاین را از مرحله بررسی، انتخاب محصول، خرید و تحویل در محل را انجام دهید. داروهوم به شما کمک میکند تا در وقت و هزینههای خود صرفه جویی کنید تا محصولات مورد نظر خود را با %تخفیفات ویژه و استثنایی% تهیه نمایید.
خرید انواع قرص و مکمل های زینک از داروخانه آنلاین داروهوم با قیمت استتنایی.
عدم مصرف قرص زینک چه خطراتی دارد؟
اگر برای پرپشت شدن مو، بهبود ساختار پوست و ناخن های خود به دنبال بهترین مکمل تقویتی می گردید، مصرف بهترین قرص زینک به شما پیشنهاد می شود. این مکمل ها جز پرفروش ترین محصولات کمک تغذیه ای با دوز بالایی از زینک هستند که به سلامت عمومی بدن و ارتقای سیستم ایمنی نیز کمک می کنند.
این قرص ها با برندهای متنوعی در بازار به فروش می رسند و ممکن است به غیر از زینک حاوی ویتامین ها و مواد معدنی دیگری نیز باشند. البته مصرف این محصولات برای کسانی که از کمبود زینک و سایر مواد مغذی در بدن رنج می برند، تجویز می شود و نباید به صورت خودسرانه از این مکمل ها استفاده کرد، زیرا افزایش بیش از حد زینک در بدن نیز خطرناک است و عوارض جانبی بسیاری دارد.طبق گفته سایت webmd در این مورد:
Kidney disease: Low intake of zinc in the diet might increase the risk of getting kidney disease. Also, people with kidney disease who are on hemodialysis are at risk for zinc deficiency and might require zinc supplements. Vegetarianism: Vegetarian diets are often linked with lower zinc absorption.
در کنار خواص قرص زینک در رفع مشکلات مو، پوست، ناخن ها و سیستم ایمنی بدن، مصرف بی رویه این مکمل در دوزهای بالا ممکن است خطر ابتلا به مشکلات کلیوی، حساسیت، دیابت، فقر مس، بیماری های گوارشی و غیره را افزایش دهد. زینک جز عناصر مهم معدنی است که فعالیت بیش از 300 آنزیم در بدن را کنترل می کند.
خرید مکمل های پوست، مو و ناخن از داروخانه آنلاین داروهوم با قیمت استتنایی.
بدیهی است که کمبود این ماده سبب ایجاد مشکلات جدی در سلامت عمومی بدن می شود. در صورت عدم مصرف به موقع و به اندازه قرص های حاوی زینک، کمبود آن در بدن خطرات زیر را به همراه خواهد داشت:
- کاهش دید در شب
- عدم سنتز پروتئین ها
- ترمیم دیر هنگام زخم ها و التهابات بدن
- کاهش متابولیسم بدن و تولید انرژی
- ایجاد مشکلات ذهنی و جسمی به خصوص در کودکان و نوجوانان
- مشکلات دستگاه تولید مثل
- کاهش حس چشایی و بویایی
- ضعف سیستم ایمنی بدن
- ایجاد مشکلات پوستی
- تولد نوزادان نارس
- ریزش مو
- کاهش اشتها
- ضعیف شدن ناخن ها
- ابتلا به مشکلاتی از قبیل: سیروز کبدی، دیابت، بیماری های کلیوی، روده، لوز المعده و عفونت ها
بیشتر بدانید: بهترین قرص زینک برای رشد مو کدام است؟
نحوه و میزان مصرف قرص زینک
بدون شک نحوه مصرف تمامی مکمل های حاوی زینک روی بسته بندی آنها درج شده است. با این حال برخی از افراد به دلیل شرایط ویژه خود باید زینک بیشتری دریافت کنند. از این رو دوز و نحوه مصرف قرص زینک در تاثیرگذاری آن نقش مهمی دارد.
همچنین مصرف به اندازه این قرص احتمال ایجاد عوارض جانبی آن را کاهش می دهد. مکمل زینک باید تا پایان دوره در ساعت و دوز مشخص شده توسط شرکت سازنده یا پزشک مصرف شود که نتیجه بخش باشد.
بهترین زمان برای تاثیرگذاری بیشتر این قرص، مصرف آن یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از وعده های اصلی است. البته مصرف آن همراه با غذا به کاهش عوارض گوارشی و درد معده کمک بسیاری می کند. برای پیشگیری از عوارض این قرص مصرف بیش از 40 میلی گرم از آن در طول روز توصیه نمی شود. در واقع نیاز روزانه بدن هر فرد به زینک بر اساس شرایط جسمی و سنی او مشخص می شود که در ادامه آنها را عنوان می کنیم:
- کودکان ۹ تا ۱۳ سال: ۸ میلی گرم
- پسران بالاتر از ۱۴ سال و مردان: ۱۱ میلیگرم
- دختران بالاتر از ۱۴ سال به بالا و خانم ها: ۹ میلی گرم
- خانم های باردار: ۱۲ میلی گرم
- خانم های شیرده: ۱۳ میلی گرم
بیشتر بخوانید:قرص یونی زینک برای چه سنی مناسب است؟
موارد منع مصرف قرص زینک چیست؟
این قرص جز مکمل های تقویتی برای درمان و پیشگیری از مشکلات پوست و مو رشد ناخن است. با مصرف این مکمل کمبود زینک در بدن جبران می شود و سلامت بدن ارتقا پیدا می کند. مکمل های حاوی زینک اگر در زمان و شرایط ایده آل مصرف شوند بدون شک منع مصرفی ندارند. اما برخی از افراد بدون توجه به توصیه های پزشک یا شرکت سازنده، این مکمل را به میزان زیاد مصرف می کنند و دچار مشکلات حادی می شوند. در واقع مصرف این محصول در شرایط زیر جایز نیست:
- اتمام تاریخ مصرف مکمل زینک
- افراد دارای حساسیت به ترکیبات موجود در این مکمل
- افراد با مشکلات و ناراحتی های روده ای و کبدی شدید
- مبتلایان به عدم جذب مس و آهن در بدن
- بیماران دارای مشکلات کلیوی
- منع مصرف دوزهای بالای این مکمل برای کودکان
- مبتلایان به بیماری روماتیسم مفصلی به دلیل مصرف مکمل کلسیم
- زنان باردار و شیرده
- مصرف کنندگان داروهای خاص
- افراد الکلی و گیاهخواران
- مصرف کنندگان کافئین زیاد
عوارض مصرف بیش از حد و طولانی مدت مکمل زینک چیست؟
مصرف به اندازه قرص زینک و سایر مکمل های تقویتی هیچگونه عوارضی به همراه ندارد. از آنجایی که بدن به طور طبیعی قادر به تولید زینک نیست، مصرف مواد غذایی و قرص های زینک به تامین این ماده مهم معدنی در بدن کمک می کنند. این مکمل ها با دوزهای متفاوتی به فروش می رسند و هر فرد بر اساس کمبود بدن خود باید دوز مناسب را خریداری و مصرف کند. در ادامه مهمترین عوارض مصرف بیش از حد این قرص را عنوان می کنیم. البته برخی از این عوارض ممکن است هرگز بروز پیدا نکنند.
- مشاهده علائم سردرد و سرگیجه
- ابتلا به مشکلات گوارشی همچون: استفراغ، اسهال، درد معده و دل پیچه
- ضعف و کسالت بدن
- ایجاد علائم آلرژی مانند: کهیر، تنگی نفس، ورم زبان، لب و صورت
- کاهش اشتها
- ابتلا به مشکلات هماتولوژیک
- احساس بیماری آنفولانزا
- کمبود آب در بدن
- ایجاد حس بی قراری
- کاهش اثر برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک ها
- اختلال در جذب مس و آهن و ابتلا به کم خونی، ریزش مو و بی حالی ناشی از آن
- کاهش اثر مکمل های فسفر و کلسیم و تشدید بیماری رماتیسم مفصلی
- ایجاد مشکلات کلیوی، دیابت و روده
بهترین راهکار جلوگیری از عوارض احتمالی مکمل زینک چیست؟
عوارض این مکمل با مصرف به اندازه و به موقع آن قابل پیشگیری است. در ادامه این مقاله بهترین راهکار جلوگیری از برخی عوارض احتمالی این قرص را بررسی می کنیم.
پیشگیری از ایجاد سردرد و سرگیجه بعد از مصرف قرص زینک
این قرص علاوه بر زینک حاوی ترکیبات دیگری نظیر: ویتامین C و ویتامین های گروه B است. البته تمامی این مواد به دلیل محلول در آب بودن در بدن ذخیره نمی شوند و نباید از افزایش بیش از حد آنها در بدن نگران بود، اما تا زمان دفع میزان اضافی این مواد از بدن، احتمال ایجاد سردرد و سرگیجه بالا است. برای جلوگیری از بروز این عارضه توصیه می شود که افراد این مکمل را از دوز کم و در زمان مشخصی مصرف کنند.
دلیل ابتلا به اسهال و دل پیچه بعد از مصرف مکمل زینک و جلوگیری از ایجاد آن
یکی از مهمترین عوارضی که در اثر مصرف بی رویه این محصول ایجاد می شود، مشکلات گوارشی است. برای جلوگیری از ایجاد عوارضی مانند: دردهای شکمی، اسهال و حالت تهوع کافی است مصرف این قرص را از دوزهای کمتر شروع کنید تا از افزایش بیش از حد زینک و ویتامین ها در بدن جلوگیری شود. همچنین مصرف قرص زینک با وعده های غذایی اصلی در کاهش ایجاد این عوارض تاثیر بسزایی دارد.در ادامه میتوانید ویدیویی با موضوع بررسی فواید و عوارض قرص و کپسول زینک (روی) بر روی سلامتی را مشاهده کنید.
قرص زینک با چه داروهایی تداخل دارد؟
این مکمل تاثیر برخی از داروها را کاهش می دهد و با آنها تداخل دارد. در این صورت احتمال ایجاد عوارض جانبی نیز افزایش پیدا می کند. برای این منظور قبل از مصرف قرص زینک بهتر است، لیست تمامی داروها و مکمل های گیاهی و شیمیایی مصرفی خود را به پزشک نشان دهید که از بروز خطرات احتمالی جلوگیری به عمل آید. در ادامه تداخل دارویی زینک با سایر داروها را عنوان می کنیم:
- آنتی بیوتیک هایی همچون: کینولون ها و تترا سایکلین ها
- پنی سیلامین
- بیس فسفونات ها مانند: رزیدرونات، آلندرونیت و اتیدرونات
- پنی سیلین
- داروهای ضد صرع همچون: فنی توئین
- آمیلوراید
- لوودوپا
- سیس پلاتین
- مکمل های غذایی حاوی آهن، فسفر و کلسیم
سخن پایانی
در صورتی که با کمبود زینک در بدن مواجه هستید، بهترین روش برای جبران این ماده، مصرف قرص زینک عنوان می شود. در صورت استفاده بیش از حد از این قرص احتمال ایجاد عوارضی همچون: سردرد، سرگیجه، حساسیت، مشکلات گوارشی، کاهش اشتها، خستگی، ضعف بدن و غیره وجود دارد. همچنین برخی از افراد به خصوص زنان باردار، شیرده، کودکان، افراد دارای بیماری های خاص و مصرف کنندگان برخی از داروها و غیره باید قبل از مصرف این مکمل با پزشک مشورت های لازم را انجام دهند که تاثیرات مکمل زینک را به سرعت روی سلامت بدن خود مشاهده کنند.
در داروخانه آنلاین دکتر بهمنی (داروهوم) با امکان خرید آنلاین دارو، محصولات آرایشی بهداشتی، مکمل ها و تجهیزات پزشکی، میتوانید روند سفارش آنلاین را از مرحله بررسی، انتخاب محصول، خرید و تحویل در محل را انجام دهید. داروهوم به شما کمک میکند تا در وقت و هزینههای خود صرفه جویی کنید تا محصولات مورد نظر خود را با %تخفیفات ویژه و استثنایی% تهیه نمایید.
سوالات متداول
1- قرص زینک با چه داروهایی تداخل دارد؟
قرص زینک با داروهایی نظیر آنتی بیوتیک هایی همچون: کینولون ها و تترا سایکلین ها، پنی سیلامین، بیس فسفونات ها مانند: رزیدرونات، آلندرونیت و اتیدرونات، پنی سیلین، داروهای ضد صرع همچون: فنی توئین، آمیلوراید، لوودوپا و مکمل های غذایی حاوی آهن، فسفر و کلسیم تداخل دارد.
2- عوارض قرص زینک چیست؟
سردرد و سرگیجه، ابتلا به مشکلات گوارشی همچون: استفراغ، اسهال، درد معده و دل پیچه، ضعف و کسالت بدن، ایجاد علائم آلرژی مانند: کهیر، تنگی نفس، ورم زبان، لب و صورت، کاهش اشتها، ابتلا به مشکلات هماتولوژیک و احساس بیماری آنفولانزا از عوارض مصرف بیش از حد و طولانی مدت قرص زینک می باشند.
2 replies on “عوارض قرص زینک، تداخل دارویی و موارد منع مصرف چیست؟”
سلام وقتتون بخیر باشه
من تقریبا یک ماه هستش که دارم زینک استفاده میکنم و با تجویز دکتر نبوده همش ضعف میکنم و گشنم میشه ممکن هست به خاطر استفاده سر خود از زینک بوده باشه این حالتم؟؟
سلام
من الان تقریبا سه ماه که دارم مدام زینک مصرف میکنم دکتر برای مو بهم داده بود ولی الان علاوه بر اینکه ریزش موهام قط شده پوستمم انگار بهتر شده و اب زیر پوستم رفته قرص خیلی خوبیه واقعا