پاکسازی کبد: چگونه کبد سالم داشته باشیم؟
برای داشتن بدنی سالم تر و پوستی زیباتر، باید از سلامت کبد و سم زدایی از آن اطمینان حاصل کرد. کبد، یکی از اندام های بسیار مهم و حیاتی برای بدن انسان است. اگر شما به فکر مراقبت از کبد خود و سلامت آن نباشید، باید بدانید که به زودی علاوه بر داشتن یک جسم بیمار، زیبایی پوست خود را نیز از دست خواهید داد و پوستی کدر و لک دار خواهید داشت. پس باید هر چه سریع تر اطلاعاتی درباره داشتن کبد سالم کسب کنید و با رعایت آن ها به هدف داشتن کبدی سالم تر و پوستی زیباتر دست یابید.
پزشکان و متخصصان اقداماتی را برای حفظ سلامت کبد توصیه کرده اند که این اقدامات شامل موارد زیر است:
- استفاده از چربی های سالم تر مانند روغن زیتون
- عدم استفاده از مواد غذایی سرشار از قند
- استفاده از مواد غذایی سبوس دار و غلات کامل
- عدم مصرف غذاهای شور و پرنمک
- استفاده دائم از انواع مختلف ماهی ها
- مصرف روزانه و منظم سبزیجات مختلف
- عدم مصرف غذاهای بسته بندی و فرآوری شده
- محدود کردن میزان کالری دریافتی و پرهیز از خوردن غذاهای سنگین
در داروخانه آنلاین دکتر بهمنی (داروهوم) با امکان خرید آنلاین دارو، محصولات آرایشی بهداشتی، مکمل ها و تجهیزات پزشکی، میتوانید روند سفارش آنلاین را از مرحله بررسی، انتخاب محصول، خرید و تحویل در محل را انجام دهید. داروهوم به شما کمک میکند تا در وقت و هزینههای خود صرفه جویی کنید تا محصولات مورد نظر خود را با %تخفیفات ویژه و استثنایی% تهیه نمایید.
با کبد و نقش آن بیشتر آشنا شوید
یکی از حیاتی ترین ارگان های بدن کبد است و سلامت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. کبد بزرگ ترین اندام در بدن انسان است و نقش موثری در ایجاد تعادل در بدن، تنظیم و متعادل کردن هورمون ها، دفع سموم و مواد زاید و تنظیم متابولیسم بدن دارد. بنابراین لازم است برای حفظ سلامت آن تلاش کنید و اگر به بیماری های کبدی مبتلا شدید، خیلی سریع برای درمان آن اقدام کنید.
متأسفانه اگر بیماری های کبدی درمان نشوند، می توانند به بروز مشکلات بیشتری مانند نارسایی یا سرطان کبد منجر شوند. کبد نقش های زیادی در بدن دارد که تعدادی از آن ها را ذکر کردیم؛ علاوه بر آن ها کبد در دفع کلسترول، هورمون ها و سموم داروها دخالت دارد. همچنین وظیفه تجزیه کردن مواد غذایی شامل کربوهیدرات، پروتئین و چربی بر عهده این اندام است.
خرید انواع مکمل های کبد و سم زدایی بدن با قیمت استثنایی از داروهوم
اقدامات لازم برای برخورداری از سلامتی کبد
پزشکان و متخصصان اقداماتی را برای حفظ سلامت کبد توصیه کرده اند که این اقدامات شامل موارد زیر است:
- استفاده از چربی های سالم تر مانند روغن زیتون
- عدم استفاده از مواد غذایی سرشار از قند
- استفاده از مواد غذایی سبوس دار و غلات کامل
- عدم مصرف غذاهای شور و پرنمک
- استفاده دائم از انواع مختلف ماهی ها
- مصرف روزانه و منظم سبزیجات مختلف
- عدم مصرف غذاهای بسته بندی و فرآوری شده
- محدود کردن میزان کالری دریافتی و پرهیز از خوردن غذاهای سنگین
رژیم غذایی مناسب برای افرادی که به دنبال حفظ سلامتی بدن و کبد خود هستند، باید شامل موارد ذکر شده در بالا باشد و تا حد ممکن از مصرف مواد غذایی ناسالم پرهیز شود.
نشانه های در خطر بودن سلامتی کبد
علائم بسیاری وجود دارد که به شما نشان می دهد سلامت کبد شما در معرض خطر است و باید هر چه سریع تر برای پیگیری و درمان آن اقدام کنید. این علائم شامل موارد زیر می شود:
- افزایش یا حتی کاهش وزن ناگهانی و بدون علت
- زرد شدن پوست یا ایجاد جوش روی آن
- نداشتن تمرکز کافی
- کبود شدن بدن
- پر رنگ شدن رنگ ادرار
- ایجاد تغییراتی در خلق و خو و شخصیت
- نداشتن هوشیاری کامل و اختلال در حافظه
- تغییر در روتین خواب
- داشتن حس ورم و نفخ مداوم
- کم شدن اشتها
- خستگی بدون علت و دائمی
- و…
در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و وضعیت سلامتی کبد خود را بررسی کنید. علائم کبد چرب در مردان و زنان باید جدی گرفته شود.
آزمایش های مربوط به بررسی سلامتی کبد چیست؟
برای بررسی سلامت کبد یک سری آزمایش های مختلف وجود دارد که پزشک با نظر گرفتن علائم شما ممکن است آن ها را تجویز کند. در نخستین مرحله پزشک اقدام به گرفتن آزمایش خون از بیمار مورد نظر می کند. اگر علائمی از وجود بیماری نشان داده نشد، پزشک مربوطه اقدام به گرفتن آزمایش های خون دیگر می کند. اگر پزشک با آزمایش ها به نتیجه ای نرسید، برای بیمار سونوگرافی تجویز می کند. با سونوگرافی پزشک می تواند مواردی مانند:
- وجود مایع در شکم
- تغییر در سایز کبد و بزرگ تر شدن آن
- وجود تومورهای سرطان کبد
را بررسی کند. اگر پزشک با سونوگرافی هم به نتیجه ای نرسید، اقدام به نمونه برداری از کبد بیمار خود می کند. در این روش پزشک قسمتی از بافت کبد را جدا می کند و آن را مورد بررسی قرار می دهد.
بیماری های کبد، علل و نحوه تشخیص آن ها
کبد چرب، یکی از بیماری های کبدی است که سلامت کبد را به خطر می اندازد. این بیماری دارای علائم بسیاری است که این علائم به شرح زیر هستند:
- وجود جوش در نواحی بازو، کمر و حتی صورت
- ایجاد کک و مک روی پوست صورت
- زود عصبانی شدن یا عصبانی شدن بیش از حد
- ریفلاکس و ترش کردن معده
- ریزش موی بیش از حد
- سوزن سوزن شدن دست و پاها
- پرش پلک چشم راست
- بدبو شدن تعریق
- زرد شدن چشم
- و…
این علائم نشان دهنده ابتلا به کبد چرب هستند. یکی دیگر از بیماری های کبدی، نارسایی کبد است؛ این بیماری نیز بسیار خطرناک بوده و دو نوع حاد و مزمن دارد. عواملی وجود دارد که باعث بروز و شکل گیری این بیماری می شوند. عواملی مانند استفاده از الکل و داروهای مخدر، استفاده بیش از حد از قرص استامینوفن، استفاده از مکمل های دارویی گیاهی، داشتن مشکلات ژنتیکی و ابتلا به بیماری های ویروسی یا آسیب های کبدی باعث ابتلا به این بیماری می شود.
بیماری هپاتیت نمونه دیگری از بیماری های کبدی است که با بروز التهاب در کبد خود را نشان می دهد. هپاتیت انواع گوناگونی مانند هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C دارد. هپاتیت A به دلیل عدم رعایت بهداشت ایجاد می شود ولی هپاتیت B و C به علت ارتباط با فرد مبتلا و تماس با او ایجاد خواهند شد. سیروز نیز آخرین بیماری کبدی است که سلامت کبد را تهدید می کند و به علت مصرف الکل ایجاد می شود، این بیماری باعث بروز زخم هایی روی کبد خواهد شد.
درمان بیماری های کبدی
پس از تشخیص ابتلا به بیماری های کبدی، نوبت به درمان آن ها می رسد. بیماری های مختلف کبدی به شیوه های متفاوتی نیز درمان می شوند. به عنوان مثال بیماری های هپاتیتی معمولا از طریق استفاده از دارو یا در طی زمان درمان می شوند.
پیوند کبد یکی دیگر از شیوه های درمانی است که معمولا وقتی کبد عملکرد مناسبی نداشته باشد، استفاده می شود. سرطان کبد نیز با روش شیمی درمانی یا حتی پیوند درمان خواهد شد. استفاده از داروهای مختلف یکی دیگر از راه های درمان بیماری های کبدی است.
درمان های دارویی نیز با تشخیص پزشک و اغلب اوقات در مراحل اولیه تشخیص بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از روش دارویی دارای مزایای خاصی است که این مزایا ممکن است در سایر روش های درمانی بیماری های کبدی وجود نداشته باشد.
بازگرداندن سلامتی کبد با درمان های دارویی
درمان های دارویی یکی از شیوه های درمان بیماری های کبد است. استفاده از داروهای مناسب باید با تشخیص پزشک صورت بگیرد و مصرف سرخود داروها به هیچ وجه نباید انجام شود. استفاده از داروها می تواند یک شیوه بسیار مناسب برای حفظ و بازگرداندن سلامت کبد باشد. تعدادی از قرص های مورد استفاده برای درمان بیماری های کبدی به شرح زیر است:
- قرص هلسی لیور گلدن لایف
- قرص لیورکر هلث اید
- کپسول تیستی لین او پی دی فارما
- کپسول لیوردتوکس برونسون
- قرص لیوریل اورجینال ویتابیوتیکس
- کپسول آرتی شوک یوروویتال
قرص های نام برده شده را می توان در درمان بیماری های کبدی استفاده کرد.
قرص هلسی لیور گلدن لایف و مشخصات آن
این قرص از عصاره گیاه خار مریم تهیه می شود و تاثیر بسیار زیادی در پاکسازی و سم زدایی کبد دارد. از دیگر ویژگی های این قرص می توان به کمک به کنترل دیابت و عملکرد دستگاه گوارش اشاره کرد. قرص هلسی لیور گلدن لایف یک ماده بسیار موثر در حفظ سلامت کبد و جلوگیری از آلزایمر است و به بازسازی سلول های کبد نیز کمک می کند. شرایطی که در آن از این قرص استفاده می شود شامل حفاظت از سلامتی کبد، برطرف کردن بیماری های کبدی و ترمیم سلول های آسیب دیده کبد است. این قرص همچنین در درمان کبد چرب و هپاتیت بسیار موثر عمل می کند.
قرص لیورکر هلث اید و مشخصات آن
این قرص دارای فرمولاسیونی گیاهی بوده و ترکیبات آن شامل کنگر فرنگی، گل قاصدک و زرشک و زرد چوبه است. مزیت اصلی که قرص لیورکر هلث اید دارد، عدم برخورداری از مواد نگهدارنده و هرگونه رنگ مصنوعی، قند و نمک است. این قرص به کمک سیستم ایمنی بدن می رود و همچنین در سم زدایی مواد مضر از بدن بسیار موثر است.
از قرص لیورکر برای پیشگیری از آسیب های مسمومیت کبدی نیز استفاده می شود. تولید پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن از دیگر مزایای مصرف این قرص است. عصاره زرشک به کار رفته در این قرص موجب کاهش التهابات کیسه صفرا می شود، همچنین استفاده از عصاره کنگر فرنگی در آن به هضم طبیعی و حفظ عملکرد صحیح کبد کمک می کند.
جمع بندی
کبد، عضوی بسیار مهم و حیاتی برای بدن انسان است. سلامت کبد به ارتقای سلامتی کل بدن کمک بسیاری می کند. این عضو حیاتی وظایف مهم و مختلفی را در بدن انسان بر عهده دارد. یکی از وظایف بسیار مهم آن سم زدایی از بدن و دفع این سموم است. برای حفظ سلامتی این اندام مهم لازم است با بیماری هایی که مربوط به آن است و علائم این بیماری ها آشنا باشید تا در صورت مشاهده هر کدام از این علائم به پزشک مراجعه کرده و شروع به درمان آن ها کنید.
داروهای مختلفی نیز برای پیشگیری و درمان این بیماری مورد استفاده قرار می گیرند که در صورت لزوم با تشخیص پزشک مصرف خواهند شد. تمام کسانی که به دنبال حفظ سلامتی خود هستند و در این جهت تلاش می کنند، لازم است برای رسیدن به این هدف به سلامت کبد خود و حفظ آن از بیماری های مختلف توجه ویژه ای داشته باشند؛ زیرا این امکان وجود دارد که منشا اکثر بیماری ها و مشکلات ناشی از کبد باشد.
نظرات