عوارض گلوتامین – موارد منع مصرف و تداخل دارویی گلوتامین چیست؟
بدون شک تغذیه سالم یکی از عوامل مهم در بهبود کیفیت زندگی است. مکمل های تغذیه ای مانند گلوتامین اگر به اندازه، همراه با ورزش و وعده های غذایی سالم مصرف شوند، عارضه ای به همراه ندارند، اما عوارض گلوتامین در صورتی که احتیاط های ضروری در زمان مصرف آن رعایت نشود، غیر قابل اجتناب است. این مکمل برای عضله سازی، کاهش کوفتگی و درد عضلانی، ریکاوری عضلات بعد از ورزش، جلوگیری از تحلیل عضلات، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از اختلالات دستگاه گوارش استفاده می شود. مکمل گلوتامین به شما کمک می کند که کمبود این آمینو اسید در بدن خود را جبران کنید.
استفاده بی رویه از این محصول، سبب بروز عوارضی جانبی بسیاری می شود. به همین دلیل قبل از مصرف آن بهتر است با پزشک یا مربی ورزشی مشورت کنید. همچنین برخی از افراد به دلیل شرایط خاص خود دارای منع مصرف گلوتامین هستند. در این مقاله قصد داریم در مورد عوارض، موارد منع مصرف و تداخلات دارویی مکمل گلوتامین با سایر داروها مطالب مفیدی را ارائه دهیم.
خرید انواع مکمل های گلوتامین از داروخانه آنلاین داروهوم با قیمت استثنایی.
در داروخانه آنلاین دکتر بهمنی (داروهوم) با امکان خرید آنلاین دارو، محصولات آرایشی بهداشتی، مکمل ها و تجهیزات پزشکی، میتوانید روند سفارش آنلاین را از مرحله بررسی، انتخاب محصول، خرید و تحویل در محل را انجام دهید. داروهوم به شما کمک میکند تا در وقت و هزینههای خود صرفه جویی کنید تا محصولات مورد نظر خود را با %تخفیفات ویژه و استثنایی% تهیه نمایید.
عوارض گلوتامین چیست؟
گلوتامین آمینو اسیدی است که اگر از طریق مواد غذایی در بدن تامین نشود، بدون شک مصرف مکمل های حاوی آن ضروری است. در کنار تمامی مزایای این محصول برای بدن، استفاده نادرست از آن ممکن است خطر آفرین باشد. به همین دلیل قبل از مصرف این مکمل غذایی باید در مورد عوارض احتمالی آن بیشتر بدانید. اگر در رژیم غذایی شما میزان بالایی از این ماده وجود دارد، بدون شک نیازی به مصرف مکمل های گلوتامین نخواهید داشت، زیرا در صورت مصرف بیش از حد این محصول، گلوتامین اضافی در کبد و کلیه ها ذخیره می شود و شما را با انواع مشکلات کلیوی و کبدی روبرو خواهد کرد.
بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان برای بهبود عملکرد ورزشی، عضله سازی و جلوگیری از گرفتگی یا کوفتگی عضلات به این مکمل نیاز دارند، زیرا این محصول در تولید پروتئین که مهمترین ماده عضله ساز است، نقش مهمی دارد. اگر قصد دارید برای اولین بار از این مکمل استفاده کنید، مصرف روزانه 5 گرم از آن برای شما مفید خواهد بود. در غیر این صورت مصرف ناگهانی، بلند مدت و بیش از حد، ممکن است سبب بروز عوارض گلوتامین شود که عبارت اند از:
- مشکلات گوارشی مانند: حالت تهوع، نفخ شکم، استفراغ، درد معده
- احساس درد در قفسه سینه
- سردرد و سرگیجه
- بروز مشکلات تنفسی
- پیدایش علائم حساسیت مانند: کهیر، قرمزی پوست، ورم لب ها، گلو، صورت و زبان
- مشاهده علائم عفونت همچون: گلو درد، تب، سرفه، لرز، علائمی شبیه به آنفولانزا
- ایجاد زخم در دهان
- تغییر در رنگ پوست
- ضعف عضلانی و خستگی بدن
- ورم دست و پا
- بروز تشنج در افراد مبتلا به صرع
- سرد شدن ناگهانی دست ها و پاها
- مشاهده خون در ادرار
- افزایش ضربان قلب و نفس نفس زدن
- تکرر ادرار دردناک
- احساس درد در کمر یا پهلو
عوارض گلوتامین روی کبد چیست؟
گلوتامین یکی از مکمل های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که مانع از تجمع سرب در کبد و رسیدن آسیب به کبد و کلیه می شود. این محصول اثر مخرب سرب را خنثی می کند و بدین طریق روی عملکرد کبد تاثیر مثبتی می گذارد. بیماری های پیشرفته کبدی ممکن است افراد را در معرض خطراتی همچون کاهش عملکرد مغز قرار دهند. به همین دلیل مصرف مکمل گلوتامین تا حدود زیادی مانع از رسیدن آسیب به این اندام مهم می شود، اما مصرف بیش از حد این مکمل نیز جایز نیست و مشکلات کبدی را تشدید کند. کبد عضو مهمی در بدن محسوب می شود که وظیفه تجزیه غذاها و تبدیل آنها به انرژی را بر عهده دارد. مصرف بی رویه این محصول سبب افزایش بار کبد و رسیدن آسیب به آن می شود. به همین دلیل اگر دارای مشکلات کبدی هستید، بدون مشورت با پزشک از مکمل گلوتامین استفاده نکنید.
عوارض گلوتامین برای مو چیست؟
موها برای رشد به ویتامین ها، مواد معدنی و آمینو اسیدها نیاز دارند. گلوتامین نیز جزو آنتی اکسیدان هایی است که به حفظ سلامت مو کمک می کند، اما مصرف بی رویه این مکمل اثرات مخربی روی بدن باقی می گذارید که ریزش مو یکی از آنها است. البته عوارض گلوتامین تنها زمانی رخ می دهد که میزان آن بیش از حد در بدن افزایش پیدا می کند و سبب بروز عوارض گلوتامین نظیر ریزش مو شود، زیرا در اثر گلوتامین اضافه، عملکرد برخی از هورمون های طبیعی بدن تغییر پیدا می کند که در این صورت ریزش موهای هورمونی رخ می دهد. برای جلوگیری از ریزش موی ناشی از مصرف گلوتامین اضافی باید با پزشک یا مربی ورزشی خود مشورت کنید و با صلاح دید او دوز مشخصی از این مکمل را مورد استفاده قرار دهید.
عوارض گلوتامین تقلبی و تاریخ گذشته چیست؟
گلوتامین برای تولید پروتئین و بهبود برخی از عملکردهای بدن فواید بسیاری دارد. این محصول جز مکمل های بدنسازی با ایمنی بالا است که در حالت عادی مشکلی برای افراد ایجاد نمی کند و عوارض آن به ندرت اتفاق می افتد. عوارض گلوتامین در صورتی بروز پیدا می کند که دوز بالایی از آن مصرف شود. همچنین مصرف مکمل های تقلبی و تاریخ گذشته نیز در پیدایش عوارض مکمل گلوتامین نقش مهمی دارند. با مصرف مکمل های تقلبی به احتمال زیاد دچار عوارض زیر خواهید شد:
- افزایش بیش از حد وزن
- خطر ابتلا به سکته قلبی
- مشکلات گوارشی
- در موارد نادر مرگ
- اختلال در عملکرد کبد و کلیه
- سردرد
- سرگیجه
- مشکلات تنفسی
به همین دلیل قبل از خرید و استفاده از گلوتامین باید به تاریخ انقضا و بارکد اصالت کالای آن توجه کنید.
مکمل گلوتامین در چه مواردی دارای منع مصرف است؟
گلوتامین اگر به اندازه و درست مصرف شود، برای بدن فواید بسیاری دارد، اما برخی از افراد به دلیل شرایط ویژه خود باید با احتیاط از این محصول استفاده کنند. همچنین این محصول برای افراد نیز منع مصرف دارد و موجب بروز عوارض گلوتامین در آنها می شود:
- افراد مبتلا به مشکلات کلیوی و کبدی
- بیماران دارای اختلال دو قطبی
- افراد دارای حساسیت به گلوتامین
- افراد مبتلا به سرطان
- زنان باردار و شیرده
- کودکان و نوجوانان
مکمل گلوتامین با چه داروهایی تداخل دارد؟
مصرف گلوتامین با برخی از داروها دارای تداخل است. برای اینکه همزمان با مصرف برخی از داروها دچار عوارض گلوتامین نشوید، بهتر است این محصول را با داروهای زیر استفاده نکنید:
- مکمل های حاوی ویتامین
- برخی از داروهای گیاهی
- داروهای ضد تشنج
- مکمل ها یا داروهای دارای لاکتوز
- داروهای ضد سرطان
- قرص امگا 3
این داروها و مکمل ها ممکن است، اثر گلوتامین را خنثی کنند یا عارضه ای خطرناک را برای شما به وجود آورند. به همین دلیل اگر مصرف کننده دارو یا مکمل خاصی هستید، قبل از استفاده از گلوتامین با پزشک خود مشورت کنید.
توصیه های مهم برای جلوگیری از عوارض گلوتامین چیست؟
گلوتامین جز اسید آمینه هایی است که در بدن وجود دارد. مکمل گلوتامین موجب ارتقای عملکرد سیستم ایمنی بدن، عضله سازی، ریکاوری عضلات، جلوگیری از درد عضلانی و به طور کلی بهبود عملکرد بدن به خصوص بعد از ورزش می شود. این مکمل به دو صورت ال گلوتامین و دی گلوتامین به تولید می رسد. ال گلوتامین فراوان ترین و ساده ترین نوع گلوتامین است که از آن در تولید مکمل های غذایی حاوی این ماده استفاده می شود.
بدون شک تمامی مکمل های غذایی و دارویی باید به اندازه و در بهترین زمان مصرف شوند که تاثیرگذار باشند و از بروز عوارض احتمالی آنها جلوگیری شود. این مکمل نیز دارای عوارض جانبی مربوط به خود است. برای اینکه عوارض گلوتامین به حداقل برسد و تاثیرات مفید خود را روی عملکرد بدن نشان دهد، رعایت توصیه ها و هشدارهای زیر ضروری است:
- این محصول به صورت پودر تولید می شود و نباید با نوشیدنی های گرم مخلوط شود. در این صورت تاثیر خود را از دست می دهد.
- مصرف این مکمل در دوران بارداری و شیردهی باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.
- استفاده همزمان این محصول با لاکتولوز، عوارض جانبی آن را تشدید می کند. زیرا لاکتولوز در کاهش آمونیاک بدن نقش دارد. از آنجایی که گلوتامین در بدن به آمونیاک تبدیل می شود، مصرف این دو مکمل با یکدیگر پیشنهاد نمی شود. زیرا گلوتامین اثر لاکتولوز را از بین می برد.
- برای کاهش عوارض احتمالی مکمل گلوتامین باید قبل از مصرف آن از عدم حساسیت به این ماده مطمئن شوید.
- دوز مصرفی این مکمل را بدون مشورت با پزشک افزایش ندهید.
- افراد دارای بیماری های کلیوی و کبدی نباید از گلوتامین استفاده کنند. زیرا این محصول موجب مشکلات بسیاری برای آنان خواهد شد.
در نتیجه…
در این مقاله سعی کردیم عوارض گلوتامین، موارد منع مصرف و تداخلات دارویی این محصول را بررسی کنیم. با مطالعه این مطلب با خیال راحت قادر به مصرف این مکمل خواهید بود. در صورتی که باید دوز مشخصی از این محصول را استفاده کنید، این موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید و بر اساس هدف و نیاز بدن خود آن را مصرف کنید. در غیر این صورت شاهد عوارض جانبی مکمل مورد نظر مانند: مشکلات گوارشی، سردرد، واکنش های آلرژیک، درد قفسه سینه، علائم عفونت و غیره خواهید بود.
نظرات