تقویت سیستم ایمنی، مناسب بزرگسالان
بسیاری از مادران هنگامی که در روزهای اولیه مراقبت از نوزادی که با شیر مادر تغذیه میشود هستند، اضطراب و استرس ناشی از تغذیه کم و یا نادرست فرزند خود را دارند. این اضطراب و استرس میتواند علتی برای کاهش میزان شیر مادر شود. البته دلایل متعدد دیگری نیز برای کم شدن شیر مادر وجود دارد، مانند:
- تاخیر در شیردهی پس از زایمان.
- چسبندگی ضعیف به سینه، که میتواند ناشی از صافی یا وارونه شدن نوک سینه، بستن زبان یا لب، خواب آلودگی نوزاد به دلیل زردی، یا زایمان سخت یا طولانی باشد.
- اگر مادر به دلیل مشکلاتی مانند ورم پستان، بافت جفت باقی مانده یا از دست دادن خون زیاد پس از تولد نوزاد ناخوش باشد.
- تغذیه برنامه ریزی شده یا زمان بندی شده، به جای تغذیه نوزاد در صورت نیاز.
- مصرف قرص ضد بارداری خوراکی حاوی استروژن.
- نادیده گرفتن شیر مادر و استفاده از شیر خشک.
- استفاده طولانی مدت از پستونک.
- سیگار کشیدن.
اگر خانمی مشکلات پزشکی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، کم کاری تیروئید، دیابت و پیش دیابت داشته باشد، یا از داروهای فشار خون و داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده کند، یا قرصهای ضد بارداری مصرف کرده یا نابارور بوده باشد، ممکن است شیر مادر کم شود. در برخی از زنان، جراحی سینه یا نوک سینه، شیردهی را دشوار میکند. در تعداد کمی از زنان، سینهها در دوران بلوغ و اوایل بارداری به گونهای تغییر نکردند که شیردهی را آسان تر کند. تمام این موارد باعث میشود تا اکثر متخصصان در زمینه زنان و زایمان، به بیماران خود مصرف قرص های مکمل برای افزایش میزان شیردهی را پیشنهاد کنند. قرص لاکتاول اروند فارمد یکی از این مکملهاست که با داشتن فرمولاسیونی خاص به افزایش هر چه بیشتر شیر مادر کمک میکند. این مکمل حاوی مقادیر زیادی از ویتامینها و مواد معدنی است که در ادامه به بررسی چند مورد از ویژگی آنها در قرص لاکتاول اروند فارمد میپردازیم:
کلسیم: کلسیم به ساخت استخوانها و دندانهای قوی کمک میکند و نقش مهمی در کمک به عملکرد صحیح سیستم گردش خون، عضلانی و عصبی دارد. زنان باردار و شیرده باید 1000 میلی گرم کلسیم در روز دریافت کنند.
ویتامینD : ویتامین D به بدن جهت جذب هرچه بهتر کلسیم برای استخوانها و دندانهای سالم کمک میکند. ویتامین D زمانی ساخته میشود که پوست در معرض نور خورشید قرار گیرد. کارشناسان توصیه میکنند که زنان باردار و شیرده روزانه 600 واحد بین المللی ویتامین D دریافت کنند.
ویتامین ب12: ویتامین B12 نقش مهمی در تشکیل گلبولهای قرمز خون نوزاد و همچنین رشد و عملکرد مغز دارد.
ویتامین A: ویتامین A به رشد قلب، چشم و سیستم ایمنی کودک کمک میکند. کمبود ویتامین A در کشورهای توسعه یافته نادر است، اما مصرف بیش از حد ویتامین A میتواند باعث نقص مادرزادی شود. ویتامینهای دوران بارداری نباید بیش از 1500 میکروگرم (5000 واحد بین المللی) ویتامین A داشته باشند.
آهن: مصرف روزانه مکمل آهن در دوران بارداری یا شیردهی به پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن کمک میکند. زنانی که آهن کافی دریافت نمیکنند ممکن است احساس خستگی و مشکلات دیگری داشته باشند.
ید: ید به غده تیروئید بدن کمک میکند تا هورمونهایی بسازد که به رشد و تکامل مغز کمک می کنند. عدم دریافت ید کافی در دوران بارداری و شیردهی میتواند کودک را در معرض خطر مشکلات تیروئید، تاخیر در رشد و مشکلات یادگیری قرار دهد. زنان باردار و شیرده باید از نمک ید دار در آشپزی خود استفاده کنند و از غذاهای حاوی ید مانند غذاهای دریایی و لبنیات استفاده کنند. آنها همچنین باید روزانه یک ویتامین قبل از تولد شامل 150 میکروگرم یدید مصرف کنند.
فولیک اسید: اسید فولیک به رشد مغز و نخاع کودک کمک میکند. همچنین برای ساخت گلبولهای قرمز و سفید لازم است. زنانی که روزانه حداقل 400 میکروگرم اسید فولیک قبل از لقاح و در اوایل بارداری دریافت میکنند، میتوانند خطر تولد نوزادشان با نقص لوله عصبی (نقص مادرزادی شامل رشد ناقص مغز و نخاع) را کاهش دهند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.