تامین فولیک اسید، ویتامین B12 و ید در دوران بارداری
ویتامین B9 یا فولیک اسید که با نام فولات نیز شناخته شده است، در انجام بسیاری از اعمال حیاتی بدن مانند محافظت از سیستم عصبی و تولید خون دخالت می کند. در واقع اسید فولیک نوع دست ساز فولات می باشد و توسط مکمل های خوراکی یا تزریقی به مصرف می رسد. این ویتامین علاوه بر آن که بر رشد سلول ها نظارت دارد، سوخت و ساز بدن را نیز پشتیبانی می نماید. دریافت فولیک اسید در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا از بروز نقص در لوله های عصبی جنین جلوگیری به عمل می آورد. این ویتامین خطر ابتلا به کم خونی را کاهش داده و موجب پیشگیری از نقص های مادرزادی و پوکی استخوان می شود. مصرف این ماده می تواند بدن را در برابر بعضی از سرطان ها نیز حفظ کند.
این ماده را از طریق مصرف موادی مثل لوبیا قرمز، جگر، بادام زمینی، اسفناج، سبوس برنج، عدس، گندم و مارچوبه که حاوی دوز بالایی از فولیک اسید هستند، می توان به بدن رساند. از آن جا که بدن به صورت خودکار فولیک اسید را تولید نمی کند، استفاده از این مواد غذایی یا مکمل ها ضروری است. البته باید احتیاط کرد تا مقدار دوز مصرفی، کنترل شده باشد؛ زیرا مصرف بیش از حد آن، موجب مشکلاتی مثل اسهال، کم خونی و اختلال رشد خواهد شد.
سافت ژل فولیک اسید ید پلاس ویتامین ب12 سنتروویت در دوران بارداری موجب تامین فولیک اسید، ید و ویتامین B12 می شود. دریافت ید در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در رشد و تکامل جنین نقش پررنگی دارد. کمبود ید در بدن عوارضی همچون اختلالات تیروئیدی، بیماری گواتر و عقب افتادگی ذهنی در کودکان را در پی خواهد داشت. به عنوان بخشی دیگر از فواید ید در بدن می توان به دفع سموم، کمک به کاهش کلسترول و تاثیر در تقویت ایمنی بدن اشاره کرد.ویتامین B12 (کوبالامین) نیز نقش اساسی در تولید گلبول های قرمز خون و DNA دارد و به نوبه خود به پیشگیری و رفع کم خونی می پردازد. این ویتامین عملکرد سیستم عصبی و قلب را بهبود می بخشد. تنظیم متابولیسم سلول های بدن نیز به ویتامین B12 وابسته است. کمبود این ویتامین در بدن موجب بروز ضعف و خستگی و آسیب به سیستم عصبی و مغز می گردد و به کم کاری تیروئید دامن می زند. کوبالامین می تواند با فولیک اسید همکاری خوبی داشته باشد و در زمان بارداری از بروز نقص های مادرزادی جلوگیری کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.