قطره تقویت سیستم ایمنی کودکان
همگی به اهمیت و نقش شیر مادر در سلامت نوزادان واقفیم. کودکی که با شیر مادر تغذیه میشود، بهواسطه غذاهایی که مادر میخورد، بامزههای متفاوتی آشنا شده و بعد از 6 ماهگی راحتتر شروع به خوردن غذاهای جامد میکند. در کودکانی که با شیرخشک تغذیه میشوند، توصیه شده از مولتیویتامینهای متنوع استفاده کنند. اصولاً نوزادان تا شش ماهگی به جز ویتامین د و شیر مادر به هیچچیز دیگر نیاز ندارند، اما پس از اتمام دوره نوزادی، مصرف مولتیویتامینها در تکامل رشد جسمی و ذهنی بسیار مهم است.
پس از اتمام دوره نوزادی، مصرف مولتیویتامینها در تکامل رشد جسمی و ذهنی بسیار مهم است. در فرآیند رشد کوکان 13 ویتامین و 16 ماده معدنی ضروری نیاز میباشد؛ بنابراین مصرف مولتیویتامین در سالهای اولیه زندگی کودکتان بسیار مهم است. البته در کودکانی که دارای مشکلات گوارشی، بیاشتهایی، بیماریهای مزمن هستند، مصرف مولتیویتامین باید حتماً طبق تجویز پزشک باشد. قطره مولتی ویتامین ویتامکس خوارزمی ساخت کشور ایران بوده و حاوی ویتامین آ، ویتامین د3، ویتامین ای، ویتامین ث و ویتامین های گروه ب می باشد. در ادامه به اختصار به توضیح برخی از مواد تشکیل دهنده قطره مولتی ویتامین ویتامکس خوارزمی می پردازیم.
- ویتامین آ: ویتامین آ در دسته ویتامین های محلول در چربی قرار می گیرد و نقش های متعددی برای ارتقای سلامت بدن ایفا می کند. از آنجایی که ویتامین آ خود به تنهایی بخشی از ساختار چشم محسوب می شود، فعالیت اصلی آن در زمینه تقویت بینایی و حفظ سلامت چشم خلاصه می گردد؛ در نهایت خطر ابتلا به بیماری های چشمی را کاهش می دهد. این ماده حیاتی، رشد نوعی از گلبول های سفید به نام لنفوسیت های T را پشتیبانی کرده و به این ترتیب به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ابتلا به عفونت می پردازد. ویتامین A از سلول های پوستی نیز محافظت می نماید و مانع از بروز مشکلات پوستی از قبیل آکنه، زگیل، علائم کشیدگی روی پوست و شوره سر می شود. داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و مقابله با آسیب های سرطان زا و استرس اکسیداتیو، دیگر ویژگی بسیار مطلوب این ماده می باشد.
- ویتامین دی: این ویتامین جذب کلسیم، فسفر و منیزیم را بهبود می بخشد. همچنین می تواند به تقویت استخوان ها کمک فراوانی نماید و از شکنندگی و ضعیف شدن استخوان ها جلوگیری به عمل می آورد. همانطور که گفته شد ویتامین دی نقش مهمی در حفظ سلامت و استحکام استخوان ها ایفا می کند و خطر بروز نرمی و پوکی استخوان و پرانتزی شدن پاها را کاهش می دهد. دریافت ویتامین D به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می انجامد. مطالعات و بررسی های صورت گرفته نشان داده اند که این ویتامین دارای فواید متعدد دیگری نیز می باشد؛ از جمله: تاثیر در کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول بد (LDL)، جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و کاهش علائم افسردگی.
- ویتامین ای: این ویتامین مغذی به صورت محلول در چربی است و نقش یک آنتی اکسیدان بسیار قوی را در بدن ایفا می کند. بنابراین می تواند با رادیکال های مبارزه کرده و به این ترتیب از اکسید شدن کلسترول و پیشرفت بیماری های قلبی و ابتلا به سرطان پیشگیری می نماید. ویتامین ای به بهبود عملکرد مغزی، تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن و تکامل مغز کودک کمک می کند. از علائم کمبود ویتامین ای در کودکان می توان به: مشکل در راه رفتن یا عدم هماهنگی عضلات بدن، درد یا ضعف عضلانی، اختلالات بینایی و ضعف عمومی کودک اشاره کرد. کمبود ویتامین ای در کودکان می تواند بر رشد جسمی و ذهنی اثرات جبران ناپذیری داشته باشد.
- ویتامین ث: ویتامین ث یا آسکوربیک اسید در گروه ویتامین های محلول در آب قرار دارد و تامین مقدار مورد نیاز آن از طریق رژیم غذایی و مکمل ها، بسیار حائز اهمیت است. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود. ویتامین C می تواند بدن را در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا مقاوم سازد.
- ویتامین ب1: ویتامین B1 یا تیامین یک ریز مغذی ضروری است و می تواند عملکرد صحیح بعضی از ارگان های بدن مانند قلب و مغز را مدیریت کند. این ماده تقریباً مورد استفاده تمامی سلول ها قرار می گیرد و مواد غذایی دریافتی را به انرژی تبدیل می نماید. تیامین انتقال پیام های عصبی را بهبود می بخشد. همچنین این ویتامین ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. کمبود سطح ویتامین B1 در بدن منجر به بروز علائم بیماری بری بری می گردد که با عوارض قلبی عروقی، اختلالات پوستی و عصبی همراه است.
- ویتامین ب2: ویتامین B2 یا ریبوفلاوین به تجزیه پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها می پردازد. در واقع این ویتامین کربوهیدرات دریافتی را به آدنوزین تری فسفات (ATP) تبدیل می کند که این ماده برای ذخیره انرژی در عضلات از عوامل ضروری محسوب می شود. برخی تحقیقات حاکی از آن است که ریبوفلاوین خطر ابتلا به آب مروارید و سردردهای میگرنی را کاهش می دهد. این ویتامین در بسیاری از اعمال حیاتی و فعال شدن سایر ویتامین ها نیز تاثیر می گذارد. همچنین ریبوفلاوین در تنظیم فعالیت غده تیروئید نیز مؤثر است.
- ویتامین ب3: ویتامین B3 یا نیاسین یکی از هشت ویتامین ضروری از ویتامین های گروه ب می باشد که دو فرم اصلی شیمیایی از آن وجود دارد که هر کدام تاثیرات متفاوتی بر بدن می گذارند؛ اسید نیکوتینیک و نیاسینامید (نیکوتینامید). نیاسین به تنظیم کلسترول خون می پردازد به طوری که در کاهش سطح کلسترول بد یعنی LDL و افزایش کلسترول خوب یعنی HDL مؤثر است. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بهبود عملکرد مغز، محافظت از سلول های پوستی و کمک به روند درمان دیابت نوع یک برخی دیگر از فواید ویتامین B3 می باشند.
- ویتامین ب6: ویتامین B6 که با نام پیریدوکسین نیز شناخته شده است، در فرآیندهای حیاتی بدن شرکت می کند. این ویتامین عملکرد قابل توجهی در متابولیسم پروتئین، چربی و کربوهیدرات های دریافتی دارد و انرژی لازم برای بدن را فراهم می نماید. همچنین پیریدوکسین در تولید گلبول های قرمز خون تاثیر می گذارد. این ماده انتقال پیام های عصبی در بدن را بهبود می بخشد.
- ویتامین ب12: ویتامین B12 (کوبالامین) نقش اساسی در تولید گلبول های قرمز خون و DNA دارد و به نوبه خود به پیشگیری و رفع کم خونی می پردازد. این ویتامین عملکرد سیستم عصبی و قلب را بهبود می بخشد. تنظیم متابولیسم سلول های بدن نیز به ویتامین B12 وابسته است. کمبود این ویتامین در بدن موجب بروز ضعف و خستگی و آسیب به سیستم عصبی و مغز می گردد و به کم کاری تیروئید دامن می زند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.