مکمل های دوران قاعدگی

نمایش دادن همه 7 نتیجه

  • مرتب سازی بر اساس :

بدون شک سندروم پیش از قاعدگی یکی از مهمترین اختلالاتی است که بانوان را از نظر روحی و جسمی دچار مشکل می کند. سیکل ماهانه در اثر تغییرات فیزیولوژیکی بدن زنان اتفاق می افتد که آن را برای بارداری آماده کند. در این زمان یک لایه جدید به نام آندومتر در رحم ایجاد می شود که سلول تخمک لقاح یافته‌ در آنجا لانه گزینی می کند. در صورت عدم وجود این تخمک برای بارداری، لایه آندومتر دچار ریزش می شود که خونریزی ماهیانه در دوران پریودی رخ می دهد. تمامی زنان از دوران بلوغ تا زمان یائسگی، این چرخه طبیعی را به صورت ماهیانه و به مدت نهایت 7 رو تجربه می کنند.

اختلال در قاعدگی به دلایل متفاوتی رخ می دهد که کمبود برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مهمترین دلایل ایجاد این اختلالات است. برای کاهش دردهای بدن در این دوره مکمل های بسیاری وجود دارند که از بین آنها مکمل های ویتامین B کمپلکس، ویتامین C، آهن، منیزیم‌، اسید چرب امگا 3، کلسیم و ویتامین D مهمترین آن ها عنوان می شوند. این مکمل ها در کاهش دردهای استخوانی، گرفتگی عضلات، دردهای شکمی و سایر مشکلات دیگر در این دوره کارایی فوق العاده ای دارند. برای آشنایی بیشتر با این سیکل و مکمل های مورد نیاز بدن در این دوره با ما همراه باشید.

سندرم پیش از عادت ماهیانه و دلایل ایجاد آن

سیکل قاعدگی و انواع آن

هر زنی در طول زندگی خود به صورت ماهیانه دچار خونریزی رحمی می شود که به مدت 3 الی 7 روز در این وضعیت قرار می گیرد. خونریزی در اثر پریود به دلیل تخریب و ریزش بافت آندومتر رحم ایجاد می شود که در صورت عدم بارداری اتفاق می افتد. هر زن در طول زندگی خود تا قبل از یائسگی به طور تقریبی 480 بار این دوره را طی می کند.

شروع دوره جدید از روز اول آخرین زمان پریودی حساب می شود. طول این دوره نباید از 38 روز بیشتر شود. در این صورت بی نظمی ایجاد شده، موجب اختلال در زمان پریود می شود. برخی از بانوان در این دوران دچار دردهای بسیار شدید می شوند، ولی برخی دیگر علائم کمتری را تجربه می‌کنند. در واقع شدت سندروم پیش از قاعدگی با توجه به سیستم بدنی هر فردی متفاوت است.

البته مشکلات شدید مانند خونریزی بیش از حد، غیر طبیعی بودن رنگ خون، دردهای شدید و غیره، از جمله اختلالات غیر طبیعی این دوره به شمار می روند. دردهای بسیار شدید در دوره پریودی به نام دیسمنوره شناخته می‌ شوند. این دردها در دو گروه  قبل و بعد از دوران پریودی قرار می گیرند. دردهای قبل از عادت ماهیانه چند روز پیش از این دوره اتفاق می افتند و در طول این دوره و بعد از آن نیز ادامه دارند. دردهای طبیعی این دوران از روز اول شروع می‌ شوند و نهایت بعد از 3 روز از بین می‌ روند. برای کاهش این دردها، مصرف مسکن ها در دوز مشخص مانعی ندارد.

بی حوصلگی، افسردگی، تندخویی و ناراحتی، از جمله علائم این دوران است که به دلیل اختلالات هورمونی در دستگاه تناسلی زنان رخ می دهد. این دوره بسیار کوتاه و طبیعی است و بعد از پریودی از بین می رود. سندروم پیش از قاعدگی به نام لاتین Premenstrual Syndrome مهمترین اختلالی است که زنان در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. در واقع درمانی برای این اختلال وجود ندارد و تنها مصرف برخی از مکمل های تقویت کننده موجب کاهش علائم این سندروم می شود.

سندروم پیش از عادت ماهیانه و دلایل ایجاد آن

به تغییرات روحی و جسمی بدن قبل از این دوره، سندروم پیش از قاعدگی یا (PMS) می گویند. در این دوره تغییرات خلق و خو، رفتاری، شناختی و جسمی در بدن بانوان رخ می دهد که شدت آن در تمامی زنان متفاوت است. بنا به تحقیقات به عمل آمده، حدود 75 درصد از زنان یکی از علائم این سندروم را در سیکل  عادت ماهیانه تجربه می کنند. دلایل متفاوتی در ایجاد این اختلال دخالت دارند که یکی از مهمترین آنها، تغییر در عملکرد هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) است.

در این وضعیت هورمون آدرنالین به درستی در بدن ترشح نمی شود. یکی دیگر از دلایل سندروم پیش از قاعدگی، عدم تغذیه درست و اصولی است. کمبود برخی از مواد معدنی و ویتامین های بدن در شدت این سندروم تاثیر بسیاری دارند. عوامل محیطی و شرایط جغرافیایی را نیز باید از جمله دلایل دیگر پیدایش سندروم پیش از عادت ماهیانه دانست. عدم تحرک کافی، فعالیت غدد درون ریز و برخی از بیماری ها نیز مکانیسم بدن را تغییر می دهند و در بروز این سندروم نقش اساسی دارند.

انواع علائم سندروم قبل از دوران پریودی

انواع علائم سندروم قبل از دوران پریودی

این سندروم، یکی از مشکلاتی است که خود را به صورت دردهای جسمی و اختلالات روحی و روانی نشان می دهد. اکثر خانم ها در دوره قبل از پریودی دچار احساسات متفاوتی می شوند که ناراحتی های روحی و روانی را برای آنان در پی دارد. ایجاد حس خستگی و بی حوصلگی، اضطراب، تغییرات خلق و خو، پرخاشگری، افسردگی، کاهش اشتها، عدم اعتماد به نفس و دردهای جسمی به خصوص در نواحی سر، کمر، پا، زیر شکم، سینه و رحم از جمله علائم این سندروم هستند.

این دردها با روش های متفاوتی از جمله تغذیه مناسب، ورزش کردن و مصرف مکمل های پیش از این دوره کاهش پیدا می کنند. برنامه غذایی مفید و اصولی باید در این دوران جدی گرفته شود، زیرا تمامی مشکلات و دردهای بدن به دلیل تغذیه نادرست اتفاق می افتند. افرادی که سندروم پیش از  قاعدگی سختی را تجربه می کنند، باید از مصرف برخی از مواد غذایی بپرهیزند و به جای آن ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مفید را در سبد غذایی خود جای دهند.

زمان سندروم پیش از پریودی

بسیاری از زنان در مورد زمان پیدایش علائم این سندروم دارای ابهام هستند. بر اساس نتیجه تحقیقات و پژوهش های انجام شده در این زمینه باید عنوان کرد که علائم سندروم پیش از پریودی به مرحله تخمک گذاری مربوط است. در این زمان که به فاز لوتئال سیکل پریودی نامیده می شود، علائم این سندروم شروع و در اوایل دوره عادت ماهانه کاهش پیدا می کنند. البته شرایط جسمی، سن، نوع تغذیه، تحرک و آب و هوا نیز در مدت زمان پیدایش و قطع علائم این سندروم نقش دارند.

بهترین درمان ها برای PMS یا سندروم پیش از قاعدگی

همانطور که گفته شد، این سندروم موجب ایجاد اختلالات در سیستم جسمی و روحی بانوان می شود و مشکلاتی از قبیل انواع دردهای عضلانی و مشکلات روان شناختی را برای آنان به وجود می آورد. به همین دلیل در سال های اخیر برای درمان این سندروم یا کاهش آن، روش های درمانی بسیاری مورد آزمایش و تحقیق قرار گرفته است.

البته درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد و بهترین روش کاهش علائم این سندروم، تقویت بدن است. رژیم غذایی سالم، مکمل های تقویت کننده و برخی از روش های طب سنتی، برای درمان علائم سندروم پیش از عادت ماهیانه بسیار توصیه می شوند. این مکمل ها به صورت قرص، کپسول، روغن و غیره در بازار موجود هستند و به کنترل این اختلالات کمک بسیاری می کنند.

بهترین رژیم غذایی در دوران عادت ماهیانه

بدون شک رژیم غذایی سالم از جمله عواملی است که موجب کاهش دردهای قبل و در حین قاعدگی می شود. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌ کنند که در این دوران مصرف مواد غذایی زیر فراموش نشود.

  1. میوه و سبزیجات

میوه ها و سبزیجات به دلیل دارا بودن ویتامین ها و فیبر، بهترین گزینه برای تقویت بدن به شمار می روند. بانوانی که در این دوران از میوه و سبزیجات استفاده می کنند، دچار دردهای قاعدگی کمتری می شوند و دوره راحت تری را تجربه می‌کنند.

  1. دانه های روغنی

اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 3، در روغن های گیاهی به وفور یافت می شوند. اسیدهای چرب امگا 3 به تسکین دردهای عضلانی در رحم و سایر نواحی بدن کمک می کنند و برای کاهش علائم روحی و روانی در این دوران نیز موثر هستند. این اسیدها در مواد غذایی همچون: ماهی سالمون، گردو، بذر کتان، روغن سویا، دانه چیا، تخمه آفتابگردان و غیره یافت می شوند. همچنین مصرف مکمل های دارای اسیدهای چرب امگا 3 نیز در این دوره توصیه می‌ شود.

  1. نوشیدنی های آرام بخش و گیاهی

دمنوش های گیاهی، بهترین گزینه برای کاهش اختلالات رفتاری و روحی بانوان در دوران قاعدگی به شمار می روند. این دمنوش ها آرامش بانوان را تضمین می کنند و به دلیل طبع گرم خود، برای رحم مفید هستند. بانوان بهتر است قبل از مصرف دمنوش های گیاهی با پزشک طب سنتی مشورت های لازم را انجام دهند.

بهترین رژیم غذایی در دوران عادت ماهیانه

انواع مکمل های قابل مصرف در دوران پریودی

مکمل ها همانطور از نام آنها مشخص است، برای تکمیل رژیم غذایی افراد تجویز می شوند. مکمل های دوران پریودی نیز به دلیل ترکیبات موثر خود، به کاهش علائم پیش از قاعدگی کمک می کنند و در بهبود وضعیت جسمی و روحی افراد تاثیرگذار هستند. در ادامه، برخی از مهمترین مکمل های این دوره را مورد بررسی قرار می دهیم.

  1. مکمل آهن

یکی از مواد مورد نیاز بدن در این دوره، آهن است. این ماده به افزایش انرژی بدن کمک بسیاری می کند و کمبود آن، موجب کم خونی می شود. از آنجایی که در دوره پریودی خون زیادی از دست می‌ رود، مقداری آهن نیز از بدن خارج می شود. برای جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن در بدن، مکمل های آهن پیشنهاد فوق العاده است.

همچنین مصرف مواد غذایی دارای آهن مانند: اسفناج، آجیل و غیره نیز همراه با این مکمل ها در جلوگیری از کاهش این ماده معدنی بسیار مفید در بدن موثر است. کمبود آهن در دوره پریودی طبیعی است و به همین دلیل انرژی بدن رو به افول می رود. برای حفظ نشاط و شادابی در این زمان و جلوگیری از ایجاد خستگی، عدم تمرکز و ضعف بدن مصرف مکمل های آهن در دوره قاعدگی باید جدی گرفته شود. در ادامه، بهترین مکمل های حاوی آهن را به شما معرفی خواهیم کرد:

  1. مکمل منیزیم

یکی دیگر از بهترین مکمل های دارویی در این دوره، منیزیم‌ است. این ماده معدنی مهم در درمان علائم سندروم شدید قبل از عادت ماهیانه نقش مهمی دارد. این ماده با اثر آرامبخش خود، به کنترل مشکلات عصبی و دردهای عضلانی کمک می‌ کند. بر اساس تحقیقات میزان منیزیم در بدن زنان مبتلا به این سندروم، بسیار پایین است. به همین دلیل مصرف مکمل های منیزیم در این دوره نباید نادیده گرفته شوند.

یکی از دلایل کاهش منیزیم‌ در این دوره، افزایش استروژن در بدن است. این هورمون موجب جذب و مصرف سریع منیزیم‌ در بافت های بدن و استخوان ها می شود و نیاز بدن به این ماده را افزایش می دهد. یکی دیگر از فواید مکمل های حاوی منیزیم‌، کاهش خستگی و کوفتگی بدن عنوان می شود. این ماده به عنوان آرامبخش طبیعی به شل شدن عضلات و اکسیژن رسانی سریع تر به مغز کمک می کند.

بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته در این خصوص، زنان دارای سندروم پیش از پریودی با مصرف 400-200 میلی گرم مکمل منیزیم در روز بعد از دو دوره، با کاهش علائم پیش از قاعدگی روبرو شدند. این مکمل ممکن است همراه با ویتامین B6 تولید شود، زیرا این ویتامین میزان جذب منیزیم در بدن را افزایش می‌ دهد.

همچنین منیزیم فرم مفید این ویتامین در بدن را فعال می‌ کند. به همین دلیل در اکثر مکمل های منیزیم‌ از ویتامین B6 استفاده می شود. مطالعات بالینی انجام شده روی اثربخشی مکمل منیزیم در سیکل عادت ماهیانه نشان می‌ دهد که درد، بد خلقی، اضطراب، تحریک پذیری و بسیاری از علائم سندروم این دوره با مصرف منیزیم‌ به حداقل رسیده است. برخی از بهترین مکمل های حاوی منیزیم عبارتند از:

  1. مکمل ویتامین B6 در بهبود علائم PMS

یکی دیگر از ترکیباتی که دوره سخت پریودی را کاهش می دهد و به بهبود علائم روحی و جسمی این دوره کمک می کند، ویتامین B6 است. نتیجه مطالعات نشان می دهد که این ویتامین موجب افزایش تولید دو هورمون سروتونین و دوپامین در مغز می شود که در کاهش علائم پی ام اس نقش دارند.

ویتامین B6 موجب تولید پروستاگلاندین و اسیدهای چرب نیز می شوند. همگی این مواد در کاهش دردهای قبل و در حین قاعدگی موثر هستند. کمبود دوپامین در کلیه ها سبب افزایش دفع سدیم می شود که در نتیجه آن احتباس مایعات در بدن اتفاق می افتد. یکی از دلایل کمبود این ماده در بدن کاهش سطح ویتامین B6 است. در اثر تجمع آب در بدن، اندام های داخلی متورم می شوند و درد شکم و قفسه سینه نیز شدت پیدا می کند.

مصرف حدود 50 میلی گرم از این ویتامین در روز اضطراب را کاهش می دهد و تنش های عصبی و بدخلقی بانوان در دوره پریودی را درمان می کند. این مکمل ممکن است در ترکیبات خود دارای منیزیم‌ نیز باشد. در این صورت تاثیرات این مکمل در کاهش علائم سندروم قبل از پریود، چند برابر می شود. این مکمل باید حدود دو هفته قبل از شروع عادت ماهیانه مصرف شود

انواع قرص های گیاهی کاهش دهنده علائم سندروم پیش از عادت ماهیانه

 برخی از قرص های موثر در کاهش دردهای جسمی و اختلالات روحی قبل و در حین دوره پریودی شامل موارد زیر می شوند.

  1. فمودین

یکی از بهترین داروهای موثر در رفع این مشکلات و اختلالات، فمودین نام دارد. این قرص از گیاه پنج انگشت با نام لاتین vitex agnus castus تولید می شود. این گیاه با خواص بی نظیر دارویی خود به حل اختلالات این دوره و همچنین کاهش مشکلات یائسگی و بارداری نیز کمک می کند. حدود 20 گرم عصاره میوه خشک این گیاه در قرص فمودین استفاده می شود که در رفع علائم پیش از قاعدگی موثر است. همچنین از این قرص برای کاهش گرگرفتگی بدن، تنظیم سیکل عادت ماهیانه و کنترل پرولاکتین خون نیز استفاده می شود. شما می توانید قرص فمودین دینه را از داروخانه آنلاین داروهوم تهیه نمایید.

  1. قرص ضد افسردگی فلوکستین

فلوکستین، از جمله قرص های کاهش دهنده علائم پیش از عادت ماهیانه است که در گروه قرص های ضد افسردگی قرار می گیرد. البته این قرص دارای عوارضی از قبیل: سردرد و ایجاد مشکلات جنسی نیز است. به همین دلیل مصرف آن برای کسانی که داروهای دیگر PMS روی آنان تاثیر ندارد، نباید انجام شود. پزشکان معتقد هستند که قبل از مصرف این قرص باید از مکمل های منیزیم‌، آهن، ویتامین B6 و سایر روش های درمانی سنتی برای کاهش این علائم استفاده کرد.

نحوه مصرف مکمل آهن در دوره قاعدگی

همانطور که گفته شد، برای کاهش مشکلات و اختلالات ایجاد شده در دوره پریودی کافی است مصرف مکمل های تقویتی همچون آهن در برنامه روزانه بانوان گنجانده شود. این مکمل در تولید سلول های قرمز خون و افزایش اکسیژن رسانی به مغز ماده ای مفید و ضروری است.

مصرف این مکمل باید بر اساس شرایط جسمی و سنی افراد انجام شود. پزشک در حالت کلی مصرف یک عدد قرص آهن را به صورت روزانه پیشنهاد می دهد. بهتر است این قرص با معده خالی مصرف شود. البته افراد دارای مشکلات حاد یا سندروم شدید این دوره بهتر است نوع تزریقی این مکمل را استفاده کنند.

شما می توانید برای خرید آنلاین دارو و انواع مکمل آهن از داروخانه آنلاین دارهوم، از مشاوره رایگان قبل از خرید بهره مند شوید.

نحوه مصرف مکمل آهن در دوره قاعدگی

نتیجه گیری نهایی

مصرف رژیم غذایی سالم و مکمل های تقویتی، از جمله روش های موثر در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی هستند. این علائم در برخی از زنان شدیدتر و در برخی دیگر به صورت خفیف بروز پیدا می کند. دردهای جسمی، مشکلات روحی و روانی، بد اخلاقی، خستگی و غیره از جمله علائم شایع این سندروم است. برای کاهش یا درمان این علائم، مکمل ها نقش مهمی دارند.

مکمل آهن در جلوگیری از کم خونی و خستگی بدن موثر است. مکمل منیزیم به شل شدن عضلات کمک می کند و دردهای عضلانی و مشکلات خلقی را نیز بهبود می بخشد. مکمل ویتامین B6 نیز به تولید هورمون سروتونین و دوپامین در مغز کمک می کند و در نتیجه موجب کاهش علائم PMS می شود. قرص های گیاهی مانند فمودین نیز در رفع این مشکلات و علائم بسیار مفید است. بعد از مشورت با پزشک خود، حدود دو هفته قبل از شروع این دوره، مصرف مکمل ها را در سبد غذایی خود بگنجانید.

support_agent پشتیبانی 8 الی 19
delivery_dining ارسال به تمام نقاط ایران
verified_user ضمانت اصالت و سلامت
trending_up ارسال رایگان سفارش 400+ تومان
view_in_ar پیگیری سفارش ها

تمام حقوق مادی و معنوی برای داروهوم محفوظ است. طراحی و اجرا توسط داروهوم